Før 1. konsultation

Inden du kommer til første konsultation, vil jeg gerne, at du laver en 3 dages kostdagbog: 3 dage, hvor du noterer, hvad du spiser og drikker morgen, middag og aften og også noterer mellemmåltider samt eventuelle kosttilskud og medicin. Lav gerne optegnelser for 2 hverdage og 1 weekend- eller feriedag, da vi typisk spiser ret forskelligt disse dage. Du får tilsendt et dokument, som du kan skrive i. Jeg skal helst have optegnelserne tilsendt på mail senest dagen inden du kommer.

Konsultationen

Ved første konsultation laver vi i fællesskab en anamnese. Dvs. at jeg spørger ind til dine symptomer, din sygehistorie og din nuværende livssituation, så vi kan kortlægge sammenhængen mellem dine symptomer og årsagerne hertil. Dette kan være et detektivarbejde, men er afgørende for at forstå hvilke tiltag der er nødvendige for at kunne handle i forhold til årsagerne til givne helbredsproblemer.

Efter første konsultation kan du forvente at få forslag til tallerkenfordeling med hjem, forslag til særligt gode fødevarer for lige netop dig samt i nogle tilfælde forslag til kosttilskud og forslag om i en periode at udelade visse fødevarer. Der kan også være forslag til øvrige ændringer i forhold til søvn, motion eller andre aktiviteter, der vil kunne virke fremmende på dit helbred. Desuden vil jeg selvfølgelig være behjælpelig med opskrifter til dagens forskellige måltider.

Opfølgning

Det vil ofte være en god idé at komme til én eller flere opsamlende konsultationer. Det kan tage tid at vende en udvikling med tiltagende dårligt helbred og måske flere symptomer. Men sommetider kan bare en enkelt konsultation give det skub, der skal til for at ændre dårlige vaner eller en uhensigtsmæssig kost.